PUT THE GLASSES ON! ♡

Někteří z vás možná vědí, že nosím brýle. Ti bystřejší z vás možná postřehli, že jsem se v nich ukázala tak jednou, dvakrát, a jinak byly ke spatření jen a pouze na fotkách, položené vedle rozečtené knížky nebo u ranní snídaně. Musím přiznat, že s nošením brýlí jsem měla donedávna velký problém. Osobní, spojený dost možná se sebevědomím. Namlouvala jsem si, že s brýlemi to nejsem já. Bála jsem se je nosit na veřejnosti a na nos je nasadila jen v případech nejvyšší nutnosti - ve škole a při řízení. 
Asi bych to tak dělala donekonečna, ale poslední dobou se mi zhoršil zrak. Nic hrozného, když jsem s brýlemi začínala na čtvrt a půl dioptrii a teď mám třičtvrtě a celou - jistě si ti z vás, kdo mají více dioptrií ťukají na čelo - nicméně, i taková věc je komplikací, rozpoznáváte-li lidi jdoucí na ulici proti vám na poslední okamžik a tropíte pak jeden trapas za druhým... nehledě na to, že ty dopravní značky na dálnici informující o aktuální dopravní situaci taky nepřečtete...


Když jsem na Fuerteventuře už nepěkně trpěla a nechtěla nosit brýle výměnou za to, že se budu na fotkách sama sobě líbit, přišel ten správný čas na nové brýle. Řekla jsem si, že když ne teď, tak už se brýle nenaučím nosit nikdy. Nechala jsem si přeměřit zrak v Optice Policar (vřele doporučuji těm, kteří mají rádi osobní přístup, jde o rodinný podnik a cítit se tu budete jako v bavlnce - i když jde zrovna o měření zraku, ke kterému se možná odhodláváte už věky!) a vybrala si obroučky (mnozí možná ví, že vybrat si ty správné brýle je pěkná mizérie - vyzkoušíte jedny, druhé, třetí, dvacáté, abyste se pak ujistili, že ty první byly opravdu nejhezčí - tak to byl můj případ!) A hlavně, vybrala jsem si nová skla. A to rovnou samozabarvovací. Vyvstanul vám na mysli obrázek vašeho spolužáka ze základky, kterému se skla zabarvovala v nesprávné chvíli na nesprávném místě a brýle vypadaly tak nějak prazvláštně? Tak si jej pěkně rychle zažeňte a zapamatujte si tato skla.



Vybrala jsem si samozabarvovací skla Transitions od Essilor. Dioptrická skla, díky kterým nejen uvidíte široko daleko, ale co víc - chrání oči před slunečním zářením a zářením z obrazovek. A vůbec nejsou takové, jaké si samozabarvovací skla pamatujete - od těch dob technologie urazila pěkný kus cesty. Skla působí naprosto přirozeně, v interiéru dokonale čirá a venku, při ostrém světle nebo na sluníčku, jednoduše ztmavnou. Samotné mi je nepříjemné, když je ostré světlo, nebo když v zimě bodá bíle zasněžená krajina do očí. Samozabarvovací skla můj malý problém řeší a já už víc nemusím mžourat očima a připadat si oslepená tou září. Velmi rychle se přizpůsobí množství dopadajícího světla. A kdybych je bývala měla tehdy na Fuerteventuře, rozhodně bych nemusela měnit jednu chvíli dioptrické, jednu chvíli své sluneční Komono! Je to vskutku příjemná věc, mít na očích jedny brýle a nemuset měnit na sluneční jen co vyjde slunko.



Ať už má slova čte kdokoliv, doufám že nejednomu z vás pomohou. Vůbec tato slova nesepisuji pro sebe - věřím totiž, že jsem v tom nebyla sama. Že těch co se stydí nosit dioptrické brýle je tu víc. Třeba se konečně odhodláte jít do optiky, osahat si a ozkoušet obroučky, najít tvar, který vám sedí. Sama jsem doteď měla problém s nošením brýlí a tak doufám, že třeba pomůžu nejednomu z vás, kdo se k výběru nových brýlí odhodlává. A třeba zkusíte i tato samozatmavovací skla, kterým jsem zpočátku nedávala velké naděje a pak mne o to víc překvapila. ♡



I wear
Dior (sun)glasses & Copper coloured lenses Flash to Mirror by Transitions
Jimmy Choo (sun)glasses & Jantar coloured lenses Style Colors
in collaboration with Essilor & Cosmopolitan magazine


1 komentářů:

  1. Ja nosim bryle/cocky uz od zakladky a mala som aj take so samozafarbovacimi sklami. Nestalo sa mi sice nikde to, ako popisujes, ze by sa mi zafarbili na nespravnom mieste a case :D vacsinou sa teda zafarbili len na slnku - ale vadilo mi, ze nikdy neboli 100% cierne alebo za 100% transparentne. A mala som fakt kvalitne skla.
    Vseobecne, obrucky a skla su hrozne drahe v nasich koncinach. Ja si objednavam uz druhym rokom bryle z https://www.eyebuydirect.com/ za totalne zlomkovu cenu. Nemozes si ich sice skusit, ale v priemere obroucky vyjdu na cca 15-20 dolarov. Vacsinou beriem rovno 2-4 pary a zarucene aspon polovica sedi! Urcite na to mrkni :)
    Uz ziadne trapenie sa kvoli foteniu sa s brylami! (Ja som ich inak zvykla niekedy na fotku skladat dole - to zabera tiez :)))

    Krasny den,
    Zuz

    OdpovědětVymazat

 

Instagram

Pinterest

HLEDEJ




EMAIL

Milý vzkaz, stížnost či otázku piš na
nicole@stylishwhiterabbit.com