THIRD DAY OF FUERTEVENTURA.

Den třetí na Fuerteventuře. Den, kdy jsme najeli nejvíce kilometrů a objevili nejvíce míst. Den, kdy jsme se podívali do jeskyně, navštívili původně hlavní město a zelenou oázu ostrova nyní, dali si kafe v české kavárně a vystoupali soutěskou v národním parku, abychom objevili překrásný výhled a osvěžující říčku s jezírky. 








Zpočátku mi fakt, že si jedeme na ostrov oceánu tisíce kilometrů daleko od Česka jedeme zařídit českou Fabii, připadal jako vtip. Ale bílá Fabia se ukázala býti skvělým společníkem.


Betancuria. Bývalé hlavní město, ukryté uprostřed ostrova, izolované od okolí horami. Roste tu spousta zeleně, řvou tu ptáci, kteří jinde na ostrově nebyli slyšet. Betancuria je taková malá zelená oáza s palmami, opunciemi a agáve (věřím, že Eli by to tu milovala!) I vrcholky hor jsou tu zelené jako nikde jinde. 












V Betancurii jsme se stavili i na kafe, v sympatickém podniku Don Carmelo. Už na první pohled byla jiná než ostatní - opečovávaná, zdobená, tak nějak nenuceně kýčovitá. Ostatní kavárny a podniky na Fuerte jsou zkrátka jiné a snad negací všeho zmíněného a rozhodně tu nemůžete očekávat posh podniky hodné velkých metropolí. O to milejší bylo zjištění, že paní majitelka byla Češka, původně se na Fuerte vydala na půl roku, až tu zůstala.




Mirador Risco de las Peñas. Výhled. Ať už se po Fuerteventuře vydáte kamkoliv mimo pobřeží, dost pravděpodobně budete křižovat vysoké vrcholky. Vedou skrze ně úzké serpentiny, ze kterých se čas od času dá odbočit na nějakou vyhlídku. Jsou tu krkavci a nenažrané veverky, které nesmíte krmit.




Parco Rural Betancuria. Jestli si pod přírodním parkem představíte Šumavu nebo Krkonoše, tady byste těžko pohledali vzrostlé smrky a šumějící listí. Tady rostou všeho všudy palmy, sem tam nějaký kaktus a keře které vypadají, že bez vody dokážou přežít hodně, hodně dlouho. 
Úzkou soutěskou jsme stoupali v tom nejnepředstavitelnějším horku, nevěděli jsme moc, co nás čeká. Původně jsme se chtěli vydat až na vodní přehradu, což jsme ale vzdali hned poté, co jsme vystoupali po toku říčky až k jezírkům, které utvářela. Slunili jsme se, smáčeli nohy v osvěžující vodě, výhled široko daleko a klid, sečteno a podtrženo, bylo tam blaze. ♡



Ajuy. Městečko s malými rybářskými domky, skvělou restaurací s čerstvými rybami a mořskými plody, černou pláží, útesy a jeskyněmi. 






Z Ajuy se dá cestou po útesech dojít do jeskyní. Cuevas de Ajuy jsou překrásné jeskyně, o kterých vám napíšu zas příště, protože stojí za samostatný článek! ♡


I wear
Komono watch and sunnies from Freshlabels
&Other Stories dress or shirt, that's the question
Fjällräven backpack from Freshlabels
Adidas sneakers from Freshlabels
Nike sporty sneakers
Levi's jeans

photos taken by me and mostly by Lukas Neasi
Nikon D3400
Nikon Df

0 komentářů:

Okomentovat

 

Instagram

Pinterest

HLEDEJ




EMAIL

Milý vzkaz, stížnost či otázku piš na
nicole@stylishwhiterabbit.com