FOUR DAYS IN BERLIN.


Konečně se hlásím s fotkami z Berlína, kam jsem se vydala na konci ledna! V rámci berlínského fashionweeku jsme se s Freshlabels vydali objevovat nové značky a čerpat inspiraci na doprovodné veletrhy, kde vystavovaly ty nejrůznější oděvní brandy. Představte si takřka všechny módní brandy co znáte na jednom místě - tak to je Berlín v době fashionweeku. A nevím, jak velkou zkušenost s veletrhy máte, každopádně... já do té chvíle navštívila jen veletrh zmrzliny (no vážně!) a nečekala jsem, že nám tyhle zaberou dobré tři dny, než je všechny projdeme! Věřili byste tomu, že to bylo opravdu náročné? Žádné výletění se tentokrát nekonalo! 
... I když je pravda, že jsme mezi tím stačili jít okouknout berlínské obchody, prolézt odshora dolů a odzdola nahoru Urban Outfitters, vidět Voo Store, zásobovat se skvělou kávou, ochutnat nejdivnější čínu a nejlepší indii a zkusit si pravý berlínský karaoke, kde moje sebevědomí a neschopnost odvázat se utrpěly bolestnou újmu a nejnovější písničky byly z roku, kdy jsem spatřila světlo světa... Jo, tak takový byl Berlín. ♡


Fresh Family.
Freshlabels nemusím představovat, že? Já to s nimi mám tak, že mne objevili po pár málo měsících blogování a svým způsobem mě nakopli, protože jsem si uvědomila, že mne možná čte i víc lidí než moje máma a pár kamarádek... A Fresh lidi mě vzali s sebou objevovat (za což jsem jim až po uši vděčná), v Teplicích se nás do dodávky nasoukalo rovných osm a v plném složení jsme se vydali do Berlína objevovat nové kousky. Já jsem ještě na cestě pořádně nevěděla, co všechno mě čeká, o to víc jsem byla natěšená! ♡





Berlíne, Berlíne! ♡
Tentokrát v Berlíně nebylo času na objevování nových míst! Vlastně jsem se dostala opět tam, kde už jsem byla v létě s Lukášem (o našem prvním výletu do Berlína jsem psala tu), a ještě jsem se dostala zpět do Kreuzbergu, abych konečně viděla Voo Store. Minule jsem ho viděla jen přes zamčené mříže... Voo Store má skvělý koncept - obchod spojený s kavárnou. Dali jsme si kafe, osahali Margielu a Acne, povzdechly si nad stavem našich kont a nad nesmyslnými částkami za vystavené kousky a šli to raději zajíst na skvělou večeři... 
Hmm, a že jste čekali králíkova tradičního průvodce městem namísto toho, co se klube z tohohle článku? Ale. Však já se do Berlína zas brzičko vydám. Berlín je láska.













Streetstyle.
Asi se ptáte, co jsem s Fresh partou jela do Berlína dělat já? Kromě toho, že jsem jim koukala pod ruce a v jednom kuse mi padala brada z toho, kolik toho musí zvládat - protože nejde jen o objevování nových brandů, ale i o komunikaci s klienty a brandy stávajícími, což možná zabere mnohem víc času než samotné objevování, vydala jsem se primárně hledat nové trendy a lovit stylové lidi. Inspirativních lidí jsem zahlédla spoustu, a i když jsem se cítila být příliš velká stydlivka a otravka na to, abych je zastavila a poprosila o fotku, výsledné fotky dopadly myslím báječně. Mám jich ještě spoustu, do článku se vešly jen některé z nich. I když osobně trendy příliš nesleduji a nosím zrovna to, co se mi zalíbí, byla to zábava. Tak co se nosí ve městě kaváren a betonu právě ve dnech, kdy probíhá fashionweek? 

Tak třeba:
  • nízké kozačky na širokém podpatku tutu a tu a myslím, že po všech moje srdce touží... Asi stejně tak moc, jako po umu chodit na vysokých podpatcích. Skvěle vypadají k leviskám, ovšem, máte-li pár centimetrů navíc.
  • puffer jackets, najdete je tadytady a tu a mileráda bych našla její český ekvivalent - péřovka? Hmm. Nicméně, v dětství jsem ji nesnášela, ve svých nácti ještě víc a teď je tu znovu, ovšem vzhledem mnohem přitažlivější než kdykoliv dřív. 
  • výšivky byly, jsou a budou supercool (tady a tady a taky tady). Zjištění, že jsou všude a na všem jim dodává pozlátko trendu, co si budeme povídat, každopádně... Mě baví. A baví mě moc.
  • stylové batůžky předčily kabelky a vítězí na plné čáře. Ty nejlepší vám vydrží celé roky. Třeba tento a tenhle.







Seek.
Nejzajímavějším z veletrhů byl jednoznačně Seek. Hlava vám jde kolem a máte co dělat, abyste to všechno vstřebali... a stejně pak, i když si myslíte, že uličkami procházíte podesáté, objevíte zas něco nového! Asi jako poslední jsem zjistila, že Levi's má i svou embroidered řadu. U stánku s knihami - s těmi, co stojí raketu a přesto víte, že je nutně potřebujete mít v knihovně - jsem se zasekla na dobrých pár desítek minut. A Seek mě překvapil nejen rozměrem, ale i obsahem. Kde jinde uvidíte Happy Socks, Herschel Supply a Komono na jednom místě? Co víc, setkáváte se se zakladateli a máte tu možnost vidět kolekce na příští zimu jako jedni z prvních? Já jsem byla vážně nejšťastnější, když jsem si mohla popovídat s klukem z Komona, na ruce se mi leskl jejich ciferník a na hlavě sluneční brýle a snažila se mu vysvětlit, že Komono je "heart issue" a "never-ending story." Na Komono novinky se můžete těšit, bude to pecka! ♡















Bright.
Pokud jste ještě neměli tu čest s pojmem hype, cítili byste se tu poměrně ztraceni, na mou duši, na králičí uši. Věřím, že už se v tomto případě snažíte rychle ťukat do googlu a hledat na urban dictionary, co všechno pojem obnáší... Hype tu byl téměř hmatatelný! Odpouštím si další vtípky a už vám jen povím, že Bright je spíš streetový, plný skate a streetových značek jako Vans, Stüssy a Levis Skateboarding, které jsou - troufám si říct - z nich nejznámější. 



Premium a Panorama.
Veletrhy Premium a Panorama jsme procházeli poslední den našeho berlínského objevování. Povím vám, že najít tady opravdu stylovou značku bych přirovnala téměř ke snažení najít jehlu v kupce sena, ale i tady pár zajímavých brandů bylo. Oba dva veletrhy jsou mnohem komerčnější než dva předchozí, Seek a Bright, objevují se na nich luxusní značky světového formátu i místní butiky, které mnohdy hraničily s kýčem a nevkusem... A tak jsem hledáček foťáku zaměřila spíš na prostory, skvělé neony a králíky - vážně, Premium měl v letošním vizuálu králíky, kteří postávali na každém rohu! Ááno!










4 komentářů:

  1. - i ja na jare koukala, co vsechno profesni ucast na veletrhu obnasi. a co teprve takovej parizskej !

    a voo store mam v hledacku uz pekne dlouho. musim ho pri nejblizsi prilezitosti navstivit. safra !

    OdpovědětVymazat
  2. Cestovatelské posty mám hrozně ráda a takovéhle netradiční o to víc. Z fotek sálá skvělá atmosféra, připadám si, jako bych tam byla taky. Skvělá práce! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Wáu!! To musel byť dokonalý výlet! Prekrásne fotky! Nádherné. Dúfam že sa aj ja raz na nejaký FashionWeek pozriem.

    SASHA´S LIFE

    OdpovědětVymazat

 

Instagram

Pinterest

HLEDEJ




EMAIL

Milý vzkaz, stížnost či otázku piš na
nicole@stylishwhiterabbit.com