KAŽDODENNÍ NEZBYTNOSTI JEDNOHO KRÁLÍKA



Zdá se, že králík potřebuje nesčetně moc věcí. Dá se říct, že zbytečných. Ale on si bez nich svůj den nedokáže představit. Kdo králíka osobně zná tak ví, že velká taška pro něho není nikdy dostatečně velká a že když se ho na něco zeptáte, tak to obvykle má. Až na kapesníky. Na ty zapomene vždycky. Co má ale při sobě ať se děje co se děje, jsou drobnosti a drobnůstky, užitečné a užitečnější, které nosí po kapsách svého batůžku. Batůžek od Playbag! Ten se pro něho stal neodmyslitelným! České značky má přece nejraději. A v teď vám ukáže svou další oblíbenou, Papelote. Papelote je české papírnictví, ve kterém už roky Králík vyhledává deníky, skicáky a další nezbytnosti. Ale teď už k těm, co používá každý den!


KRÁLIČÍ NEZBYTNOSTI


Deník - od Papelote. Každý den zapisuji, co se stalo. Už několik let si vedu zápisky, ale poslední dva roky se snažím psát co nejčastěji. Deníků od Papelote jsem popsala už pět, uf! 

Diář - stránky diáře se plní možná rychleji než bych chtěla a často na všechny poznámky není místo. Letos jsem prvně zvolila diář Moleskine s volnými stranami pro poznámky, a je skvělý!

Penál - s puntíky jsme si s kamarádkou pořídily kdysi při naší první návštěvě Papelote a vylepšily ho odznáčky také odtamtud (jen Marilyn máme z výstavy). Velikostně mi vyhovuje, nenutí mě tahat zbytečnosti. V mém penálu nesmí chybět zvýrazňovače (bez zvýrazněného textu si nemám šanci něco zapamatovat) a kancelářské sponky, které používám jako záložky.

Gumoví medvídci - jestli si mě chcete získat, pošlete mi gumové medvídky. Nebo Pedro žvýkačky, ty já nejraději! Do školy to nejlepší, když hodiny ubíhají příliš pomalu.

Miniaturky - parfém a deodorant v miniaturní verzi ocení každá cestovatelka i obyčejná holka. Miniaturky jsou nejpraktičtější věc světa.

Plátěnka - je na ně spolehnutí. Plátěnky vždy byly a budou neodmyslitelnou součástí mé každodenní výbavy. Nejraději mám teď tu z Naše maso (to je tam, kde mě naučili maso jíst!). Jejich potisky jsou geniální. Nejvíc ale nosím plátěnku od Native Wood, kterou mě muž překvapil o Vánocích. 

Časopis nebo knížka - a nejlépe obojí. Často jezdím za mužem do Prahy a cesta je někdy zdlouhavá. Proto v tašce nesmí chybět nejnovější číslo Elle a knížka, jen tak pro jistotu. Teď mám už dlouho rozečtenou Mapu Anny. Doporučuji! A vlastně, kdy já konečně najdu čas číst?

Voda - nenosím velkou láhev pití, ale vždy malou půllitrovku. Nejoblíbenější je Fromin - pěkná láhev mě nalákala, a vždy když ji vyndám z tašky, někdo se na ni zeptá. 

Kartáček na zuby, pilník na nehty a lak - víkendový survival kit, když to chci říct výstižně. Vždycky se na ně místo najde.

Gumičky, pírka - nikdy, NIKDY jich není dost! Buď se ztrácí nebo rozpůjčují. Dřív než je stačím použít.

Peníze a doklady - a taky věrnostní kartičky a vizitky. Mé peněžence vládne naprostý chaos.

Nabíječka a sluchátka - kabely a kablíky. Neuvěřitelná schopnost zamotávání v rekordním čase. Nabíječka a sluchátka jsou nebezpečná kombinace. Alespoň že mám na sluchátka praktické balení! Už se mi nezamotávají.

iPad - společník na cesty a do školy. Vše mám propojené - to co mám doma na MacBooku se mi zobrazí na iPadu i v mobilu. 

Žvýkačky - o těch snad ani nemusím mluvit. Nutnost. NUTNOST.

Labelo - první i poslední pomoc. Obyčejné labelo je to nejlepší a nenahraditelné.

Med a citrón - že se ptáte, co to má znamenat? Tak tedy, jde o malá balení citronové šťávy a medu (představte si máslo nebo marmeládu, ta maličká balení, co dostanete v hotelu k snídani). Já nesladím cukrem a tyhle balíčky mi připadají jako dobrá alternativa.

Sluneční a dioptrické brýle - mám s podobnými obroučky, docela jsem si oblíbila žíhané hnědé. Ale sním o tom, že si pořídím dioptrické sluneční brýle od RayBan. Ať nemusím pořád měnit mezi dioptrickými a slunečními.

Ibalgin - dny jsou někdy příliš dlouhé a já ztrácím síly v nejméně vhodném okamžiku. Když už nefunguje kafe ani černý čaj a samou únavou mě rozbolí hlava, na řadu přichází chemie. Bohužel. Ale tyhle růžový zázraky mě rychle dostanou z maléru a já jsem zas schopná fungovat.

Bižutérka - často ráno spěchám a na detaily není čas. Pár bižu-doplňků to jistí a já tak často dolaďuji až cestou do školy.

Hřeben - Tangle Teezer mají všichni. A málokdo ze všech řekne, že mu nevyhovuje. Já už mám druhý a neměnila bych. Česání dlouhých vlasů nikdy nebylo tak příjemné, a že to je někdy boj.

Foťák - nenosím vždy Instax, ale spíš svůj Nikon D3100, se kterým jsem fotila fotku do článku. Instax vozím na cesty, Nikon nosím téměř denně.

Makeup - je to jednoduché: pudr + zrcátko + rtěnka. Nic víc není třeba. A vše od milovaného MAC, jak jinak.

Skicák - jsem člověk tvořivý, o tom se nedá pochybovat! Ve volných chvílích nejraději kreslím a plánuji. Skicák od Papelote, který jsem dostala od kamarádky k narozeninám, je vytvořený s vtipem a moc mě baví. A zbožňuji ty jejich gumičky na sešity, hezky vše drží pohromadě a navíc často nahradí penál.


A vy? Máte ve své tašce něco opravdu neobvyklého, nebo se shodneme na tom samém?


9 komentářů:

  1. Pomalu zjišťuji, že v kabelkování jsem zřejmě málo slečna. Dokonce i bezednou Le Pliage mi až moc snadno a rychle naplní laptop, šílené učebnice managementu a složky se zápisy, tak se musím postupně všech milostí a holčičích krás vzdát. Bojuji s místem...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já s místem budu bojovat věčně, ale batůžek od Playbag mě alespoň trochu zachránil! Vejde se do něj i macbook, foťák s dvěma objektivy a většina věcí, které jsem tu vypsala! :)

      Vymazat
  2. To mame dost podobny, asi az na ten citron a med :D a tablet taky nenosim denne a uz vubec ne nikon, mam stejny jako ty, ale tahat se s nim porad se mi nechce :) jinak uzasny batoh :)

    ClaudiasNewLife

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. citron a med je trochu speciální, ale někdo to tak rád, a králík obzvlášť! :D

      Vymazat
  3. ach tento drobny materializmus, to je krasne, normalne sa mi zastavil dych ked som videla ten obrazok
    vsetko je tak krasne esteticke, este aj kniha ma hipstersky krystalovy obal:D
    a vdaka za tip na papelote, podla mna je hanba ze v kamennych papiernictvach najdes len infantilne alebo nevkusne produkty, s jahodami alebo steniatkami.
    (Inac vrchol tohto u mna bol ked som niekedy nekupovala maybelline riasenku,pretoze ma hnusny zlty obal,napriek tomu ze mi vyhovuje najviac zo vsetkych:Duz som sa to naucila prekusnut..)

    OdpovědětVymazat
  4. Prosím tě, poraď mi, kde seženu ty balíčky medu a citronu? :-D Taky nesladím cukrem a pokaždé, když někam jedu s tím mám problém.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ju, tak já je příležitostně beru v Mekáči, když si tam jdu pro čaj s sebou, a uschovávám na horší časy :D ale pokud chceš trošku civilizovanější způsob, mají balíčky malých medů a citronových šťáv v Makru. Musíš to kupovat ve velkém, ale zásoby se hodí, no ne? :) a myslím, že už to najdeš i ve vybavenějších supermarketech.. :)

      Vymazat
  5. Jé, to je super článek! Já jsem si uvědomila, že místo deníku používám voice messeges. Pokaždé, když mě něco trápí, nebo se mi stalo něco zajímavého, zvednu mobil a namluvým své nejlepší kamarádce záznam, něco jako "nezapomeň na co se mě máš zeptat až se uvídíme, ještě tu myšlenu rozvinu..." Zkrátka, mé myšlenky jsou rychlejší než ruka a když píšu, jsem moc netrpělivá. Pedro žvejky jsou super, ale už jsi zkoušla ty jejich tetování, kdy nemusíš používat vodu? Vůbec se neobtiskávají!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. hezky, voice messages jsem nikdy nezkusila, vždycky jsem se z toho vypisovala.. popravdě už ani neď deník nestíhám, mám ho jen jako místo, kam si lepím vstupenky a výstřižky, teď se vše plynule přesunulo sem na blog. :) ale je pravda, že mě štve, když rychleji myslím, než píšu, a pak zapomínám důležité věci, které jsem chtěla zmínit! :D
      jo. ta tetování jsou na nic. :D

      Vymazat

 

Instagram

Pinterest

HLEDEJ




EMAIL

Milý vzkaz, stížnost či otázku piš na
nicole@stylishwhiterabbit.com