my daily clear start.

Moji milí, dnes bych si s vámi chtěla popovídat o svém (ne)velkém problému, který mě doprovází už od raných nácti dodnes. A věřím, že v tom nejsem sama, že je v tom spoustu z nás. Totiž, mám na mysli akné.

Nechci svůj věčný boj s akné popisovat jako konec světa, ale přiznejme si, že jakákoliv nepříjemnost v podobě pupínků nebo jizviček nás na naší pleti dokáže pořádně potrápit. Já jsem nikdy neměla nepěkné akné, vždy jen takové malé pupínky rozeseté po čele a pod lícními kostmi, sem tam se mi objeví pupínek i jinde na obličeji, kde mě tedy dokáže pěkně rozčílit.
Můj problém s akné tkví v tom, že by celá záležitost s pupínky nebyla tak zlá, kdybych si na obličej neustále nesahala a stresem nerozškrabávala pupínky do stroupků, které se pomalu hojí a mnohdy zanechávají jizvičky. Takových jizviček mám na pleti spoustu, nejsou příliš znatelné, ale když se den co den vidíte v zrcadle zblízka, dokážou vás pěkně rozlítit. 

Zkoušela jsem snad všechno možné. Od obyčejných drogerkových produktů po produkty z lékáren, levné produkty i drahé kousky. Přešla jsem na čistě přírodní kosmetiku abych zjistila, že s mou pletí nedokáže nic, a tak dnes kombinuji obojí - čistě přírodní péči i péči napěchovanou účinnými látkami. Zkusila jsem zavést do svého dne rituál a pít hodně vody, což se sice na mém těle projevilo pozitivně, ale s mou pletí to neudělalo nic. Změna stravy v mém případě neměla smysl, protože odjakživa jím spíš ,,čistou“ stravu, hodně ovoce a zeleniny a málokdy si dám něco, co by mělo nějakým způsobem zanášet organismus a negativně se projevovat na mé pleti. A ten mekáč jednou za čas po party za vaši pleť nemůže. Jediný kámen úrazu mé stravy může být i teď hodně kávy a alkoholu, ale popravdě - raději budu po tom světě chodit s pár pupínky na tváři, než bez ranního filtru a večerní sklenky vína.

Ohromně mi pomáhá, když jsem u moře. U moře se má pleť dokonale vyčistí, vydezinfikuje mořskou solí, svítí na ni slunko a já cítím, že i jeden jediný den na pláži dělá mé pleti dobře. Dnes si myslím, že základem zdravé pleti je kombinace všeho. Kvalitně jíst, hodně pít, nestresovat se a být v pohodě. Mít se rád. A to hlavní je - čistit, čistit, čistit! Nezapomínat na čištění pleti nejen večer, ale i ráno. A už nikdy po party nepřijít a neulehnout s makeupem! Tím si totiž zaděláváte na to, že už druhý den se vzbudíte s pár pupínky navíc. 


obvykle bych pupínky na tváři lehce zakamuflovala, ale pro potřeby článku tam tu nepěknou červenou jizvu ponechám! :)

Pár měsíců nazpět jsem měla tu možnost prvně vyzkoušet Dermalogica produkty pro aknózní pleť, řadu Clear Start. Na Dermalogicu jsem slyšela jen samou chválu a mnozí o ní mluvili jako o zázraku který pomáhá, když už nic jiného nestačí. Navíc je Dermalogica cruelty-free a dokonce veganská značka - jak jsem už možná někde zmínila, momentálně kombinuji obojí, jak netestované, tak i testované značky - ještě jsem u netestovaných značek nedokázala objevit všechny produkty, které potřebuji (selhávám stále u dekorativní kosmetiky). A když se objeví možnost objevit novou čistou značku, jdu do toho.
A tak jsem několik měsíců používala Dermalogica produkty, které má pleť už dlouho potřebovala. Neříkám že mám vyhráno, s akné se budu potýkat nejspíš ještě pěkně dlouho, ale vidím na své pleti značný rozdíl oproti tomu, jak vypadala dříve.



Dermalogica Clear Start péče spočívá v několika jednoduchých krocích, které bez obtíží dokážete dostat do svého každodenního ranního a večerního rituálu. Brzy se řada produktů pro pleť se sklony k akné rozšíří o další produkty, ale teď mluvme o těchto dostupných. Clear Start komplexně hydratuje a vyživuje, bojuje se začervenáním pleti, s přebytečným mazem a právě s pupínky. Všechny produkty jsou příjemně parfemované - ani ne moc, ani málo (možná jen s výjimkou silného tonika All Over Toner).

Gel, který se v kontaktu s vodou přemění na osvěžující pěnu. Má za úkol pleť dokonale vyčistit od všech nečistot, které se na ní po celém dni usadí, nebo přes noc vytvoří. Protože základ každé problematické pleti je čistit, čistit, čistit!

Tonikum ve spreji, které má za úkol kontrolovat přebytečný maz a nechtěné pupínky. Obsahuje účinnou kyselinu salicylovou, zelený čaj, argan a levanduli. Skvěle osvěží a pocitově je hodně silné - když se mi podaří jej vdechnout, tak trošku dráždí v nose, proto si na něj dejte pozor, až ho prvně použijete- a tak mám pocit opravdu čisté pleti. 

Používám ho každé ráno po vyčištění pleti pěnou a tonikem. Na pleti je ohromně příjemný a dá se v klidu nosit jako podklad pro makeup, kterému se sice trošku bráním a zrovna teď v létě se snažím používat jen korektor na pupínky a jizvičky. Vysoce hydratuje pleť a chrání ji po celý den. Obsahuje třeba citrusy, zázvor, skvalen a kyselinu hyaluronovou. 

Noční krém, který hydratuje, čistí a zklidňuje. Obsahuje složky jako je kyselina salicylová, výtažky z okurky a lékořice, čajovník, zelený čaj a lékořici. Krásně voní a při nanášení na pleť lehce chladí a zklidňuje. Aplikuji ho pomocí jade rolleru, který ještě podporuje účinky krémů a jejich vstřebávání do pleti. 





tento článek vznikl ve spolupráci s Dermalogica

0 komentářů:

Okomentovat

 

Instagram

Pinterest

HLEDEJ




EMAIL

Milý vzkaz, stížnost či otázku piš na
nicole@stylishwhiterabbit.com